Koersbal

Koersbal is enigszins te vergelijken met jeu de boules. De bedoeling van het spel is namelijk, de speelbal zo dicht mogelijk bij een doelballetje te krijgen. Bij jeu de boules gebeurt dat door de speelballen min of meer te gooien, terwijl dat bij koersbal juist niet is toegestaan, hier mogen de ballen alleen gerold worden.

Daarnaast is jeu de boules een buitensport en koersbal wordt doorgaans binnen gespeeld, omdat er als buitensport zeer bijzondere voorzieningen getroffen zouden moeten worden. Koersbal heeft vermoedelijk zijn naam te danken aan het feit dat de bal een gebogen lijn of koers volgt.

Deze kromme baan wordt veroorzaakt door het feit dat het zwaartepunt van bal iets uit het midden ligt. Vooral aan het einde van worp, als de snelheid laag is, kan de bal een vreemde draai maken.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.